herplaatsen hegge-auto’s

Op een opslagterrein v.d Gemeente, staan nog steeds deze Hegge-auto’s. Althans het geraamte ervan (een VW Kever en een Renault 4). Samen met een Citroén DS (afb. rechtsboven) werden deze hegge-auto’s in 1984 geplaatst in de Esstraat. Beeldend kunstenaar Ton Harmsen is de geestelijk vader van deze vehikels. De met struiken begroeide frames moesten enkele jaren terug het veld ruimen toen de Esstraat opnieuw werd ingericht. De DS, die ook in de collectie Les Déesses d’Enschede is opgenomen, werd herplaatst op een stukje groen naast de Esstraat en de Kever & de R4 ( zie foto’s ) zouden na restauratie worden herplaatst. Na intensief overleg met de gemeente is er een geschikte plaats gevonden. Een strook groen naast de speeltuin aan de van Leeuwenhoekstraat (zie foto’s hier onder). Graag horen  wij hier op jullie reacties.

Mail: goumam@velve-lindenhof.nl

This entry was posted in Actueel. Bookmark the permalink.