Informatie over aanslag Van Leeuwenhoekstraat

Dinsdag 13 november werden bij een geweldsdelict in de wijk Velve-Lindenhof vier mensen doodgeschoten. Bijna 10 dagen lang was de kruising van de Van Leeuwenhoekstraat met de Snelliusstraat afgesloten. Pers en cameraploegen trokken de wijk in om verslag te doen.

 

Woensdag 21 november was er voor de direct aanwonenden en andere belangstellenden een informatieavond. Wat bewoners deelden was voornamelijk een groter gevoel van onveiligheid. Ook het idee dat met meldingen niets wordt gedaan werd door meerdere mensen ingebracht. Burgemeester Onno van Veldhuizen reageerde dat blijven melden noodzakelijk is. “Soms zie niet meteen actie, maar zijn meldingen wel erg belangrijk bij een politieonderzoek,” aldus de burgemeester.

80 rechercheurs

Een team van 80 mensen is op de zaak gezet. Politie en recherche willen zo snel mogelijk antwoord op de vragen wat er precies is gebeurd op de middag van 13 november en daarvoor. Dat juist deze aanslag in Velve-Lindenhof heeft plaatsgevonden doet iedereen pijn. Iedereen werkt hard om los te komen van het negatieve imago van de wijk uit het verleden.

Arrestanten

Twee weken na de aanslag zijn drie mannen aangehouden op verdenking van de aanslag. De politie geeft informatie vrij als feitelijkheden juist zijn. Kranten en andere media gaan verder. Hun journalistieke vrijheid biedt de mogelijkheid meer te delen over de achtergronden van de daders of het leed van de achterblijvers van de slachtoffers. “Dat je alles uit de krant moet vernemen,” is dan ook een terechte opmerking.

Thema-avond veiligheid

Uit de bewonersavond is meegenomen dat er een behoefte is een thema-avond over veiligheid. Gemeente en politie zullen dit oppakken samen met de wijkraad. Op dit moment is nog niet bekend wanneer deze avond is. Via de wijkwebsite wordt u op de hoogte gehouden.

This entry was posted in Actueel. Bookmark the permalink.