Informatie over aanslag Van Leeuwenhoekstraat

Dinsdag 13 november werden bij een geweldsdelict in de wijk Velve-Lindenhof vier mensen doodgeschoten. Bijna 10 dagen lang was de kruising van de Van Leeuwenhoekstraat met de Snelliusstraat afgesloten. Pers en cameraploegen trokken de wijk in om verslag te doen.

 

Woensdag 21 november was er voor de direct aanwonenden en andere belangstellenden een informatieavond. Wat bewoners deelden was voornamelijk een groter gevoel van onveiligheid. Ook het idee dat met meldingen niets wordt gedaan werd door meerdere mensen ingebracht. Burgemeester Onno van Veldhuizen reageerde dat blijven melden noodzakelijk is. “Soms zie niet meteen actie, maar zijn meldingen wel erg belangrijk bij een politieonderzoek,” aldus de burgemeester.

80 rechercheurs

Een team van 80 mensen is op de zaak gezet. Politie en recherche willen zo snel mogelijk antwoord op de vragen wat er precies is gebeurd op de middag van 13 november en daarvoor. Dat juist deze aanslag in Velve-Lindenhof heeft plaatsgevonden doet iedereen pijn. Iedereen werkt hard om los te komen van het negatieve imago van de wijk uit het verleden.

Arrestanten

Twee weken na de aanslag zijn drie mannen aangehouden op verdenking van de aanslag. De politie geeft informatie vrij als feitelijkheden juist zijn. Kranten en andere media gaan verder. Hun journalistieke vrijheid biedt de mogelijkheid meer te delen over de achtergronden van de daders of het leed van de achterblijvers van de slachtoffers. “Dat je alles uit de krant moet vernemen,” is dan ook een terechte opmerking.

Thema-avond veiligheid

Uit de bewonersavond is meegenomen dat er een behoefte is een thema-avond over veiligheid. Gemeente en politie zullen dit oppakken samen met de wijkraad. Op dit moment is nog niet bekend wanneer deze avond is. Via de wijkwebsite wordt u op de hoogte gehouden.

Posted in Actueel | Comments Off on Informatie over aanslag Van Leeuwenhoekstraat

Hou je ook zo van zingen ?

Medio januari 2019 start er een nieuw koor in het wijkcentrum Lumen aan de Velveweg 54, 7533 XK in Enschede.

Het koor komt op de woensdagmiddag bij elkaar om samen te zingen.

We repeteren van 15.00 uur tot 16.30 uur

Het wordt een gemengd koor voor alle leeftijden.

Onze ambities:

Een gezelligheidskoor met een veelzijdig repertoire.

Met elkaar zingen, liederen instuderen en af en toe eens een optreden.

Dit koor gaat het Klaverkoor heten: ”samen zingen, een gezonde vrijetijdsbesteding.

Als je van zingen houdt en interesse hebt om mee te doen dan kun je je opgeven via de webmaster van  www.zingeninenschede.nl  of via e-mail

Meinco@gmail.com of opgave telefonisch: 06-22943007 Meinco Feddes.

Na uw vrijblijvende opgave nemen wij contact met u op.

Posted in Actueel | Comments Off on Hou je ook zo van zingen ?

Wijkspreekuur Velve-Lindenhof naar nieuwe tijd op dinsdagmiddag

logo Lumen

12 oktober 2018

Het wijkspreekuur in Velve-Lindenhof is nog steeds op dinsdagmiddag, maar niet meer om 14.00 uur, maar om 15.00 uur.

Wie zonder afspraak in gesprek wil met wijkagent, woningcorporatie, stadsdeelbeheer of wijkcoach kan elke dinsdagmiddag tussen 15.00 en 16.00 uur binnenlopen bij het wijkspreekuur in Lumen. De nieuwe tijd maakt een samenwerking met de wijkwijzer mogelijk.

Geen vraag te gek

Of het nu gaat om hulp bij huis, bij opvoeding, financiën of eenzaamheid, vragen over onderhoud op straat, huurwoning of overlast: geen vraag is te gek. De wijkwijzer met het spreekuur is te vinden in de hal van Lumen. Er zijn aparte ruimtes voor een privégesprek.

Posted in Actueel | Comments Off on Wijkspreekuur Velve-Lindenhof naar nieuwe tijd op dinsdagmiddag

Wijkspreekuur Velve

Wijkspreekuur Velve – Lindenhof naar nieuwe tijd op dinsdagmiddag

Wie zonder afspraak in gesprek wil met wijkagent, woningcorporatie, stadsdeelbeheer of wijkcoach kan elke dinsdagmiddag tussen 15.00 en 16.00 uur binnenlopen bij het wijkspreekuur in Lumen. Het spreekuur was voorheen van 14.00 uur tot 15.00 uur. De nieuwe tijd maakt een samenwerking met de wijkwijzer mogelijk.

Op twee dagdelen is het team van de wijkwijzer Velve-Lindenhof aanwezig in de hal van Lumen. Zij zijn er om inwoners te helpen met allerlei vragen. Vanuit de wijkwijzer en vanuit het spreekuur was er een wens om dit met elkaar te verbinden. De uitkomst is dat de wijkwijzer van dinsdagmorgen naar dinsdagmiddag gaat (13.30 tot 16.00) uur en de partijen van het wijkspreekuur vanaf 15.00 uur aanschuiven.

Geen vraag te gek

Met de samenwerking op dinsdag en de inloopuren op dinsdag- en donderdagmiddag hoeft niemand lang met een vraag rond te lopen. Of het nu gaat om hulp bij huis, bij opvoeding, financiën of eenzaamheid, vragen over onderhoud op straat, huurwoning of overlast: geen vraag is te gek. De wijkwijzer met het spreekuur is te vinden achter in de hal van Lumen. Er zijn aparte ruimtes voor een privégesprek.

Posted in Actueel | Comments Off on Wijkspreekuur Velve

verkeersoverlast Lage Bothofstraat

De bouw van het appartementencomplex aan de Lage Bothofstraat is gestart. Dat geeft de komende jaren extra bouwverkeer op deze straat.

De komende maanden wordt ook gewerkt aan het bouwrijp maken van de locatie er tegenover.

Op werkdagen is er de komende maanden intensief vrachtverkeer. Alle nodige maatregelen voor verkeersveiligheid zijn getroffen.

Om hinder en gevaarlijke situaties te voorkomen is het advies om een alternatieve route te kiezen.
Ook schoolgaande kinderen op fietsen kunnen beter de brug naar de Oosterstraat of het Gronause voetpad / Lipperkerkstraat kiezen als fietsroute om de wijk in en uit te komen.

Posted in Actueel | Comments Off on verkeersoverlast Lage Bothofstraat

Verloting lappendeken. “Creatief voor Syrië project”

Verloting lappendeken.


Deze zonnige lappendeken is de hoofdprijs voor de winnaar van de lootjes die verkocht

worden ten bate van het “Creatief voor Syrië project” van de buurtkamer “de Vleeschhouwerij”in

Lumen.

Zaterdag 23 juni worden op de braderie bij Lumen lootjes verkocht. De lootjes kosten € 2.00 per stuk. De trekking vindt plaats aan het eind van de braderie door Marinus Gouma.

De deken is 150×200 cm en gemaakt van katoenen stof met een tussenlaag van fyberfill. De deken is “geknoopt” met blauw haakgaren en afgewerkt met een rand van hardroze soepele stof.

Posted in Actueel | Comments Off on Verloting lappendeken. “Creatief voor Syrië project”

Wijkwijzer in Velve – Lindenhof

Zit u ook wel eens met een vraag of probleem waarbij u niet weet waar u terecht kunt? De wijkwijzer kan u helpen. Vanaf 19 juni is de wijkwijzer twee keer in de week te vinden in Lumen, het hart van de wijk. Want waar u ook mee zit, samen is er altijd een oplossing te bedenken.

In Enschede worden dit jaar in veel wijken wijkwijzers opgestart. Ze zijn bedoeld om mensen de helpende hand te bieden bij alledaagse vragen. Dat kan zijn van het zoeken van hulp in huishouden of tuin, bij klusjes of vervoer, hulp bij het invullen van een formulier of aansluiting krijgen bij een activiteitengroep. Eigenlijk is de wijkwijzer de buurman of buurvrouw die overal de weg weet en snel hulp of advies kan organiseren.

Dinsdagmorgen 19 juni start de wijkwijzer in Lumen. Een wisselende samenstelling van vrijwilligers en professionals zijn aanwezig. Er is geen kamertje of loket. De wijkwijzer is gewoon vindbaar in de hal van Lumen in een van de zithoeken. Koffie en thee staan altijd klaar, dus kom langs. Ook voor praatje en gezelligheid zijn de medewerkers van de wijkwijzer altijd te vinden. 

De wijkwijzer is elke dinsdagmorgen van 9.30 tot 12.00 uur en donderdagmiddag  van 13.30 tot 16.00 uur bereikbaar. Tijdens de schoolvakanties is er geen inloop bij de wijkwijzer. Online is de wijkwijzer wel te vinden. Kijk daarvoor op  https://wijkteamsenschede.nl/wijkwijzer/  

 

Posted in Actueel | Comments Off on Wijkwijzer in Velve – Lindenhof

Buurtbemiddeling

Mooie zomer: pak de zon en straal OF lelijke zomer: wat een stank en een kabaal.

De meeste mensen genieten volop van het mooie weer. Deuren en ramen gaan weer open en we gaan lekker in de tuin of op het balkon genieten. U houdt misschien van een muziekje op de achtergrond en de buren juist van een avondje barbecueën. Ook de kinderen spelen lekker in de tuin en hun plezier is een paar huizen verderop al te horen. Heerlijk toch…?

Al die gezelligheid kan in sommige gevallen voor overlast of irritaties zorgen en een burenruzie kan als een donderwolk een zonnige zomer verpesten. Vindt u de muziek gezellig en de BBQ lekker ruiken…. de buren ervaren het als stank en kabaal.

Daarom geeft Buurtbemiddeling tips om problemen te voorkomen: Let op de muziek uit openstaande ramen en deuren. Probeer in wensen te spreken en niet in klachten. Zet de BBQ zo neer dat de buren geen last hebben van de rook. Vraag uw buren of ze hinder van u hebben en houdt daar rekening mee. Als u nog laat buiten zit, bedenk dan dat anderen misschien graag willen slapen.

Maar bedenk vooral: waar gewoond wordt, wordt geleefd. Wie elkaar kent, spreekt elkaar makkelijker aan op kleine ergernissen en voorkomt zo dat het uit de hand loopt.

Buurtbemiddeling

Mocht u er samen niet uitkomen, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen op een onpartijdige en neutrale manier bij het oplossen van problemen. Ook voor vragen en advies kunt u bij ons terecht. Wij zijn bereikbaar 06-53347021 of via buurtbemiddelingenschede@gmail.com Op de website www.buurtbemiddelingenschede.nl vindt u nog meer informatie.

 

 

Posted in Actueel | Comments Off on Buurtbemiddeling

Inloopbijeenkomst bestemmingsplan het Velve Lindenhof – ‘t Wooldrik

Het bestemmingplan “Velve Lindenhof – ’t Wooldrik “ wordt binnenkort geactualiseerd. Het ontwerp van het nieuwe bestemmingsplan is klaar. Hierbij nodigen we u als  inwoner of betrokkene van de wijken uit om het te komen bekijken. Op donderdag 7 juni organiseren we speciaal hiervoor een inloopbijeenkomst. U kunt dan het ontwerpplan inzien en zijn er deskundigen waarbij u terecht kunt met uw vragen.

Datum: donderdag 7 juni 2018.
Locatie: Buurtkamer van Lumen, Velveweg 54 in Enschede.
Tijd: Er is geen programma, u kunt gewoon binnenlopen tussen 16.00 en 20.00 uur.

Dit is het gebied
Het gebied waarop het bestemmingsplan “Velve-Lindenhof – ‘t Wooldrik” betrekking heeft, wordt globaal begrensd door de spoorlijn Enschede – Gronau in het noorden, de Noord Esmarkerrondweg in het oosten, de Stenversweg / Wooldrikshoekweg / Heutinkstraat in het zuiden en de Heutinkstraat / Tegelerweg / Rechterlaan / Oliemolensingel in het westen.

Waarom een nieuw plan?
Eens in de 10 jaar moet de gemeente een  bestemmingsplan actualiseren. In een bestemmingsplan staat welke bestemmingen er allemaal in een gebied mogen zijn. Bijv. winkels, scholen, woningen  etc. Tijdens de actualisatie worden alle ontwikkelingen, beleids – en wetswijzigingen van de afgelopen 10 jaar opgenomen en vastgelegd in het nieuwe, geactualiseerde bestemmingsplan. Voor het eerder genoemde gebied binnen het plan: “Velve Lindenhof –  ’t Wooldrik” zijn alle wijzigingen opgenomen in het concept: het ontwerp bestemmingsplan. Tijdens de bijeenkomst kunt u zien welke wijzigingen er allemaal zijn opgenomen. Zo blijft u niet alleen op de hoogte van de bestemmingen in uw wijk, maar kunt u ook controleren of we alle informatie goed verwerkt hebben. Bent u het niet eens met het ontwerp bestemmingsplan of vindt u dat het beter kan? Dan kunt u officieel een zienswijze indienen. Wilt u daar meer informatie over? Dan helpen we u graag op weg tijdens de inloopbijeenkomst.

Zo kunt u uw mening geven
Lukt het u niet om langs te komen op 7 juni? Geen probleem. Het ontwerp van het bestemmingsplan ligt  voor iedereen officieel ter visie  vanaf 3 mei tot en met 13 juni 2018.  Wilt u het nieuwe bestemmingsplan inzien? Maak een afspraak via www.enschede.nl. Wanneer u een zienswijze wilt indienen dan kan dit nog tot en met 13 juni 2018.

Wilt u meer informatie over bestemmingsplannen? Kijk dan op www.ruimtelijkeplannen.nl

Posted in Actueel | Comments Off on Inloopbijeenkomst bestemmingsplan het Velve Lindenhof – ‘t Wooldrik

Een schoon Velve-Lindenhof!

Velve-Lindenhof heeft een actieve wijkschouwcommissie. De bewonersgroep heeft niet alleen oog en oor voor de wijk, ze weten ook van aanpakken. Vrijdag 16 maart staat in het teken van een schone wijk. Helpt u mee?

Een schone en nette wijk is goed voor het woonplezier van mensen. Gedumpt afval en hondendrollen zijn ergernis nummer één bij veel mensen. Om niet alleen met de vinger te wijzen wie de dader is en wie het moet opruimen, worden de handen uit de mouwen gestoken tijdens een opschoondag.

Park Lumen
De start is vrijdagmiddag 16 maart om 13.00 uur bij Lumen. Kinderen van groep 7 en 8 van De Kubus en De Uitvinding doen spontaan mee omdat de actie ook bijdraagt aan een schone schoolomgeving. Wijkbewoners zijn van harte welkom om aan te sluiten. De deelnemers trekken samen door het park en de omliggende straten om rommel op te ruimen. De gemeente zorgt voor de materialen en het afvoeren van het ingezamelde afval.

Zelf actie ondernemen
Als u zelf met uw buurtgenoten een opschoondag wilt houden, dan kunt u gratis gebruik maken van de buurtaanhanger. Die is te reserveren via http://www.jijmaaktdebuurt.nl. Ook kan via de wijkbeheerder gebruik worden gemaakt van grijparmen en blauwe afvalzakken voor zwerfvuil. Dan hoeft het afval niet in de eigen grijze bak. Aansluiten mag op 16 maart of op de landelijke opschoondag van 24 maart, maar een eigen datum prikken in de loop van het jaar kan ook. Veel buurten combineren een zelf gekozen opschoonmiddag met een gezellige BBQ aan het eind. Dat kan financieel gesteund worden met een bijdrage uit het wijkbudget. Ook daarvoor kan een aanvraag worden gedaan op http://www.jijmaaktdebuurt.nl.

Posted in Actueel | Comments Off on Een schoon Velve-Lindenhof!